Informatie

De naam KAROEN is afgeleid van de Armeense dans Garoon, hetgeen lente betekent. Dit verwijst tevens naar het feit dat Almere nog zo’n relatief nieuwe stad is. Karoen is 28 augustus 1980 opgericht omdat er in Almere nog geen volksdansvereniging was. De enige mogelijkheid om te dansen toendertijd was via de Werkgroep Activiteiten voor Volwassenen. Daar had Els Bakker volksdansen op de rit gezet, met als dansleider Guus Aué. Els runde het volksdansen totdat het aantal deelnemers zo groot werd dat het haar boven het hoofd groeide. Het idee om een volksdansvereniging op te richten kwam op en werd uitgevoerd, met als resultaat Karoen. Een van de mooiste momenten voor de vereniging was de opening van het Karoenpad in Almere Stad, weliswaar een fietspad, maar toch met de naam van de vereniging. Het Karoenpad gaat via de Karoenpoort onder de Veluwedreef door.

 

 karoenpad  karoenpoort  karoenpad

Bestuur:

 Voorzitter  Carla de Gooijer  035-5263980
 Secretaris  Lia Ent  036-5301433
 Penningmeester  Ariëtte Lamme  035-5250425

Adres:

Volksdansvereniging Karoen, Berkelstraat 20,  1316 SM  Almere                        IBAN:    NL39INGB0003891346

Emailadressen:

Karoen: karoeninfo@karoen.nl  Karoenblaadje:  blaadje@karoen.nl
Webmaster: webbaasje@karoen.nl  Publiciteit:  publiciteit@karoen.nl

 

Wanneer je een email naar een van bovenstaande adressen stuurt, zal er zo spoedig mogelijk antwoord komen van de betreffende persoon.

Facebookpagina:

We hebben een Facebookpagina waar we jullie zo snel mogelijk van allerlei zaken op de hoogte houden. Klik op deze link voor de pagina, of klik op Facebook bovenin de menubalk.

Copyright:

Karoen bezit het copyright voor deze web site. Teksten en / of foto’s mogen alleen overgenomen worden met voorafgaande toestemming van Karoen en met bronvermelding. Stuur een email naar ons met de vraag.